En snabb hälsning från Marrakech

Hejs svejs!

Sitter på sängen i mitt rum i riaden (enda stället var wifin fungerar utmärkt) och tänkte att jag kan ju skriva lite hit. 

Så om ni inte visste så jag reste ensam till Marrakech, Marocko och det har varit mycket intressant. Detta har varit min andra dag här, kom på onsdagen men anlände på kvällen så for typ bara och sova. 

Men igår har jag varit och trasslat inne i Medinan och varit med om att ofrivilligt bli hennatatuerad av en kvinna och annars bara fått en massa nya intryck. 

Idag har jag lekt ordentlig turist och till och med vloggat, så det kommer att dyka upp en vlogg i något skede, kanske inom ett par veckor på grund av deadlines och jag är ännu i Marrakech till onsdagen. 

Imorgon är det meningen att jag ska fara och se vattenfall, vi ska se hur detta går till. 

Kommer att skriva mer utförliga inlägg om Marrakech och om att resa ensam, men måste uppleva hela erfarenheten först, right?

Om ni vill följa med min resa i Marocko så hittar ni min reseinstagram (yes, I went there) @ronja.loves.to.travel på instagram :) 

16.11.2018 kl. 22:17

Blogginlägg från Arken

Så var det dags att sitta i Arken igen. Jag har inte varit i Arken på hela denna vecka, på grund av att jag hade så jävla sjukt i ryggen att jag kom knappt upp från sängen.. Ja, det har inte varit lätt, men nu är det på bättringsväg. 

Idag har jag varit o tatuerat mig och jag är så nöjd med resultatet, det blev så lyckat. Jag kommer att sätta in en bild när det har läkt och berätta mera om den senare. 

Dagen började med kandidatopponering, nu har jag opponerat min del av vårens kandidatavhandlingar. Det är väl nu jag ska ta o sätta ihop min egen och vara den som ska opponeras. 

Alltså jag är dålig på att hålla tidsplanering, inte i syftet av att jag är tidsoptimist eller sådant, men jag har en tendens att plötsligt komma på att plötsligt händer det något. Denna gång är det att jag flyger till Spanien, närmare sagt Barcelona nästa veckas söndag. Herregud. Denna resa har varit planerad på ett mycket abstrakt plan i typ ett år och i februari bokade jag logi och biljetter och mindre än två veckor så åker vi till Spanien. Jag är så taggad. Jag vill så hänga i värmen (ja, typ 15 grader är värme :D)

Så om ni har några Barcelona tips på restauranger, sevärdheter, affärer, snälla dela med er?

Måste dela med om min nya favorit morgonmål som är växtbaserad/vegansk. Det är Alpro soya yoghurt i granatäppel smak (så god!), banan, nötter och mandlar och lite kanel. Super gott och mättande. 

07.03.2018 kl. 16:42

Video: snaps from Hangö

Här lite snuttar från Hangö, som jag besökte en söndag i juli. 

28.07.2017 kl. 14:23

Video: snaps from Rauma 2017

Samlade ihop några klipp från Raumo och här kan ni se lite vad jag såg för två veckor sedan. 

27.07.2017 kl. 17:35

Wanderlust bucketlist

Jag har alltid (från o med tonåren) varit ivrig på att resa. Det har varit en självklarhet för mig, att man ska se världen. Resa och uppleva. Men desto mer jag ser resebilder och dagdrömmer mig bort till dessa exotsiak länder, så märker jag att jag är otroligt picky när jag väljer vart jag skulle kunna tänka mig resa. Så jag tänkte lista upp länder vart jag skulle vela resa.

Europa: Kroatien, Tjeckien, Italien, Grekland, Spanien, Frankrike, Tyskland, Irland.

Afrika: Marocko, Kenya.

Mellanöstern/Arabiska halvön: Israel, Abu Dhabi.

Asien: Kina, Japan, Sydkorea, Kombodja, Vietnam, Nepal (Himalaya).

Oceanien: Australien, New Zealand.

Nordamerika: USA och Kanada.

Mellanamerika: Mexico, Panama. 

Karibien: Kuba.

Sydamerika: Ecuador (+ Galapagos öarna), Brasilien, Argentina. 

Special mentions: Falkland öarna (?), Grönland, Sydpolen.

Visst är detta en massa länder, men ser ni? Det är inte ens halva, och det är inte nära till att se allting.

Detta kommer att vara den listan som jag ska utgå ifrån. Har ni några tips eller rekommendationer? 

15.07.2017 kl. 09:04

En ny erfarenhet och livet fortsätter

Jag sitter för tillfället på Oslos flygplats och väntar på planet tillbaka till Finland. Det var en mycket kort visit som jag gjorde till Norge. Jag är besviken över mig själv samtidigt som jag vet att jag måste prioritera psyket mitt. Jag vill nämna att denna situation beror inte på Nordjobb, jag är fortfarande av den åsikten att det är en otrolig organisation som har uppfyllt så mångas drömmar och fyllt deras somrar med oförglömliga minnen.

Tyvärr var det inte så i mitt fall. Jag skyller inte på arbetsplatsen heller, utan jag skyller på kom onationell av mig och arbetsplatsen. Det var ingen bra kombination, som sagt jag reste till Stavanger den sista maj och nu femte juni sitter jag på Oslos flygfält. Jag önskar att det inte skulle ha gått som det gick, men jag tänker vara helt öppen och berätta att jag pratade med min mamma tre gånger under två dygn, jag grät varje gång i telefonen, så ska det inte vara. Jag måste påpeka att jag har aldrig haft hemlängtan, och då har jag bott ett helt skolår i England och annars också rest ensam.

Jag tror att det var ett x-antal variabler som påverkade min situation och hur jag kände. Därför skyller jag på kombinationen och inte på någon eller någonting. Jag anser att detta är viktigt att skriva, inte för att höra negativa upplevelser med att jobba utomlands, utan för att skriva att det är okej att prova sina vingar och att man kan återvända hem.

 Detta har jag haft svårt med, för att de känns som om jag är en stor besvikelse och skam för mina föräldrar (de har aldrig sagt eller gjort något som skulle stöda argumentet att jag är en besvikelse, tvärtom är de de bästa föräldrarna någonsin, som orkar stöda och lyssna och förstå) och att medge att jag inte klarade av någonting. Jag har alltid klarat av saker jag har velat, men detta var för mycket. Jag kunde helt enkelt inte fortsätta. Jag tänker inte gå in desto mera på detaljer på grund av att detta är situationsspecifikt och jag vill inte att någon tar det som om jag skulle ha negativa upplevelser av Nordjobb, jag skulle kunna tänka mig söka sommarjobb genom dem igen, om det blir aktuellt.

Detta är min lilla berättelse om hur jag kom, jag såg och jag återvände.

Denna text skrev jag den 5 juni när jag åkte hem från Norge. För tllfället sitter jag hemma hos mina föräldrar och fixar deadlines, samtidigt som jag försöker fixa något sommarjobb. Jag känner mig lite lost, a bit overwhelmed och mycket confused...

07.06.2017 kl. 18:00

Ronja, 23

Religionsvetenskap, ÅA

Åbo

Wannabe Nature Child

Disney in my heart

Ocean in my soul

Tattoos on my skin

A voice that can't sing, but is heard

Wolf, orca, thunderbird

Read this blog, 

maybe we'll meet in the fog

@rakentajantytar