Måndags inlägg

Jag kommer inte ens ihåg första gången jag såg någon i tv:n som satt på ett café och studerade, men så länge jag kommer ihåg har det varit en dröm eller en erfarenhet jag velat göra. Det här med små drömmar, det finns något tillfredsställande med att uppnå dessa vardagliga saker. 

Sitter för tillfället på Espresso House, det fanns inte så många att välja mellan i och med att jag var i farten redan vid nio och största delen av caféerna öppnar först tio. Orsaken varför ajg var tididgt ute var helt enkelt på grund av att elektrikerna springer ut och in hela denna vecka och jag vet inte när de tänkt komma in till min lägnehet. Jag klarar inte av att vara där när sådana kommer in. Här förra veckan när de kom och laga balkongen så hörde jag hur de gick in hos grannen och sprang ut så att jag inte behövde möta dem. 

Det var ett sidospår. Men det här att studera på café, det är ju brilliant. Njuter liksom av musiken och känner mig produktiv och till och med producerar text. Det är mer än vad jag trodde. Detta måste nog tas om. 

Så min måndag  har börjat bra i alla fall och förhoppningsvis håller den i sig. 

 

Det var mysigt att gå imorse. Det var kyligt, friskt och hur vackert var det inte? 

29.10.2018 kl. 10:42

Söndags inlägg

November knackar på dörren och vad betyder det?

Jag ska till Marrakech i mitten av november, jag har taggat denna resa sedan minst ett halv år tillbaka, dock bokade jag inte resan före i september. En vecka i Marrakech, det kommer att bli bra. För mig är Marocko tusen och en natt, äkta Aladdin. En värld som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva och nu är jag på väg dit. 

Marrakech blir även en bra motvikt för det kalla som kryper in, det är dags att plocka fram filten så att jag inte fryser ihjäl under natten. Oktober har varit helt underbar höstmånad, skulle inte kunna drömt om en bättre. Kommer ihåg då under Ekenäs höstmarknad att det brukar vara kallt eller i alla fall kyligt men i år så var det jobbigt att ha på sig en läderrock.

Var igårr med Sasse och se på A star is born, och även fast jag var semi-medveten om att det är en sorglig film så var jag inte beredd på resultatet. Herregud. Jag rekommenderar filmen, men som sagt packa näsdukar!

Hängde med Sasse runt centrum, det var kaffe och bio, och "middag" och små shopping på H6M Home, dock var det gåvor jag köpte. Sedan gick jag hem och det var så härligt att "vandra" genom Åbo och bara njuta av hur kyligt det var medan jag gjorde en mental note att jag måste söka fram min halsduk och det kändes helt bra, alltså nuet. 

Jag överväger att även göra en nu bullet journal endast för kommande månaderna (alltså i ett häfte) för att det känns som om hela bullet journalen är för packad av information och inte tillräckligt tydlig, vilket jag behöver för att jag kommer att jonglera många olika kurser, uppgifter, deadlines och annan information plus fritid. 

Men förtillfället känns det inte överväldigande (är detta en okej översättning av overwhelming, jag sökte upp översättningen once men har i alla fall en gång fått kritik över användningen av ordet?) vilket är bra, det bara känns som om jag måste vara extra organiserad och faktiskt göra det lilla extra, så att jag kan göra alla mina planer som lovat. Samtidigt måste jag ändå komma ihåg att jag är "bara" människa och att jag borde även ta hand om mig själv, för annars kan allting sluta dåligt. 

28.10.2018 kl. 13:31

måndag

Vet ni vad som känns ytterst paradoxalt/ironiskt? Jo, jag prokrastinerar genom att kolla på youtube, och vet ni vad jag kolla på youtube.. jo, studietips och andra studierelaterade videon.. 

Jag vet inte ens vad jag ska säga om den saken. 

 

22.10.2018 kl. 18:49

genus & hållbarhet

Under dennahöst läser jag några kurser i genusvetenskap och några kurser i hållbar utveckling, hur ska man kunna studera allt detta utan att få världens ångest. Först läser man om världens orättvisor och sedan om hur mänskligheten förstör denna planet. Usch. 
08.10.2018 kl. 19:48

bruten engelska

Nu under höstterminen går jag x-antal kurser, många som går på distans via moodle, vilket är helt okej. Jag har dock märkt att det är helt något nytt när jag ska lyssna på videoklipp och på så sätt faktiskt ta in den viktiga informationen, men en ny grej som jag har nu reflekterat över är hur priviligerad jag är. Ja, det gäller många faktorer och aspekter etc, men just nu så lyssnar jag på en "föreläsning" som går på mycket bruten engelska, även fast det är akademisk föreläsning. Jag blir så distraherad, men i alla fall fick det mig att reflektera över hur bortskämd jag är med en "bra" engelska. 
08.10.2018 kl. 18:49

Storm och cafébesök

Vi hade bokat in ett besök till Kembuz Café för över en vecka sedan. Det passade mycket bra i denna storm som inträffade imorse. Satte där ungefär två timmar och sedan fortsatte vi med ämneskaffe i Arken. Detta ämneskaffe var speciellt för att vår professor emeritus, som vi endast hade hört om genom alla legenderna, kom och berättade om hur studierna inom vårt ämne har sett ut genom tiderna. Mycket intressant att höra och inse hur mycket har ändrats. 

Kakao, chailatte (dirty), granolabowl och avocadotoast. Det passade ypperligt att sitta inne i ett café och catch up när man kunde se hur månniskorna kämpade med sina paraplyn och sprang från bussarna för att hitta något skydd under markiserna. 

Nu sitter jag i studierummet och prokrastinerar (obviously) och ska läsa en text skicka några kommentarer och sedan skriva lite. Försöker uppdatera denna blogg lite oftare, men vågar ju inte lova något. 

26.09.2018 kl. 19:24

Blogginlägg från mommos

Sitter hos mommo och väntar på att hon kommer hem, heh, det lät som jag skulle brytit mig in, men jag lovar att moomo släppte in mig. 

Var till tandläkaren imorse och väntar på att jag kan äta något snart... flour life, liksom.

Var till Ekenäs höstmarknad på fredagen, där före hann jag med en sväng till min fammo. På lördagen var jag på kvällsskift och söndagen drog jag dubbelskift. Jag är ganska trött idag, typ trött i kroppen. Jag tänker skylla på arbetsmarathonen. 

Återvänder till Åbo på eftermiddagen och jag ser fram emot att byka och att städa min lägenhet, vuxenpoäng? 

Denna höst, hela två-tre, veckor in så har jag inte haft några proböem med att vakna tidigt ( tidigt för mig) på morgonen. Jag har kommit fram till att detta beror på två orsaker, första på grund av att en hel sommar med morgonskift som kräver väckning klockan sex har skapat någon sorts rutiner, den andra orsaken är att det är fortfarande renoveringar på gång i höghuset jag bor i och de börjar borra klockan åtta på morgonen. 

 

24.09.2018 kl. 09:41

Söndagsreflektioner - Blogginlägg från bussen

Så där, nu har jag avklarat 2/3 arbetsveckoslut och det känns helt bra. Det är en helt annan känsla när jag vet att det är endast två skift, det känns ju så mycket lättare, speciellt när det ska balanseras med studierna och livet i Åbo. 

Jag var och se Mamma Mia 2:an med min faster och jag måste säga att den var så mycket bättre än den första, även fast den inte innehöll lika välkända låtar. Kom underfund med att jag hade hört alla förutom en, och jag måste ju säga att det är allt på grund av min syster som har knarkat sönder ett x-antal ABBA skivor. 

Beslöt mig för att blogga endast för den orsaken att jag inte har mina hörlurar med mig, denna hemresa kommer att bli lång. 

Jag har några mål inför hösten, några små detaljer och några som kanske kan kategoriseras som större och tidsdrivande. Jag har under ungefär en veckas tid skrivit dagbok, ni vet gammal hederlig dagbok och det har redan känts befriande. Samtidigt som jag har fått processera mina tankar och känslor, har jag lyckats fånga dessa stunder, för slutligen är det ju viktigt, att fånga både det negativa och det positiva. 

Under den gångna veckan har jag även "hittat" otroliga människor, i detta fall någon ny och någon som jag redan känt, men på ett annat sätt. Hur olika roller blir tillskrivna en del medan en annan bara existerar enda tills man "aktiverar" dens betydelse. 

Som jag nämnde förut så har jag jobbat två av tre veckoslut nu i rad och till och med det har givit mig något jag inte ens förstod det kunde, nämligen ett perspektiv på tid. Det känns som jag skulle levt månader mellan de här veckosluten, när det endast gått fem dagar, det är otroligt. Helt plötslligt hade jag en massa tid med alla uppgifter och kurser.Jag tror att detta har även lett till att jag känner mig mer motiverad inför denhär hösten än vad jag gjort förut. 

 

16.09.2018 kl. 19:11

Reflektion

Det finns så mycket jag vill blogga om men jag vet inte varför det känns som om jag inte har orken eller viljan att skriva. Kluvet bara värre. 

Jag kommer ihågnär jag ahr varit en aktiv bloggare, inte på denna blogg men på de som jag har haft förut, jag bloggade dagligen och ibland flera gånger om dagen. Jag saknar ivret inom mig. 

Senaste året har varit tufft, på flera olika plan. Studierna har inte gått som jag hade trott och optimistiskt planerat. Andra planer förändrades. Orken tog slut mitt i olika projekt. Kandidatavhandlingen blev lidande och jag är inte nöjd med den. 

Berg och dalbana, det beskriver mitt år. Ibland har jag varit på topp men ofta har jag varit nere, försvunnen bland yttre faktorer som ska existera  i mitt liv, eller som i alla fall inverkar på det. 

Jag hoppas att jag kommer att kunna förbättra det kommande året och att jag faktiskt infinner mig mer på topp än på bottnet. 

21.07.2018 kl. 15:52

snabb uppdatering

Nu är det inte en uppdatering från Arken som kommer, men en uppdatering från Boktornet. Jag sitter och läser genom min kandidat och försöker redigera språket, som denna gång Nora har kommenterat. Jag måste nog säga att jag är otroligt tacksam för mina vänner, främst Nora och Jesper som båda har korrekturläst min kandidat. Nu finns det en chans att den går genom språkgranskningen när jag skickar in den. Planen är att jag lämnar in den nästa vecka. 

Jag har nu börjat sommarjobba, samma plats som förra sommaren och det går ju helt bra. Det känns bra att jobba med samma människor som jag gjorde förra året, syftar på de andra sommarjobbarna. Jag kunde aldrig förstå hur roligt det är att jobba med andra i samma situatione, asså de som är där under samma tiden som jag och inte har samma förkunskap som de som är utbildade. 

Under sommaren har jag som mål att slutföra två andra kurser och därmed underlätta höstens studiemängd. Hoppas verkligen att jag klarar av att göra detta. I teorin borde det inte vara ett problem eftersom jag har inte så mycket att göra på ön. 

Önskar även att jag kommer blogga mera under denna sommar än vad jag gjort under våren. Jag önskar att jag skulle dokumenterat mera och oftare. 

På senaste tiden, ungefär en vecka eller så, så har jag varit mycket inspirerad inför hösten och min nya bullet journal. Jag har sökt inspiration och det känns bra. Jag inser att i mitt fall är bullet journal ett verktyg som jag inte använt mig av tillräckligt. Så nu är jag ju taggad inför hösten och studierna igen. 

 

06.06.2018 kl. 12:29