Update från Arken

01.03.2018 kl. 18:26

Jag vet inte vad jag ska riktigt säga. Det har varit en lång vecka, eller ja, asså nu räknar vi från förra lördagen till idag. Så mycket som har hänt. 

Det var min födelsedag på lördagen och jag hade inga större planer, jag visste bara att jag ville göra något. Jag kunde inte förbereda mig för vad som hände näst. Jag kan och vill inte gå in på detaljer, men jag gick ut ur en toxic relation. Och nu handlar det inte om en pojkvän, utan om en släkting, så ni kan förstå hur jobbigt det var. Men direkt när det var över och jag had pratat med min far (gråtande) på telefonen, så kände jag en otrolig känsla. Jag var fri. Nu behövde jag inte hålla in alla känslor och jag tog tillbaka makten och nu är jag fri. 

Så det var en hel emotional roller-coaster, men som tur for jag ut och äte med Nora och sen ännu på bio. Lyx. Vi såg the Shape of Water och jag gillade filmen. Många saker de tog upp är ännu idag relevanta och sådant som man kan tillämpa för de frågor som existerar i samhället, miljöfrågor, etiska och moraliska val. Och så intressanta blandningar av religion/mytologi, politik, moralfrågor och detaljer. Rekommenderar varmt. 

På söndagen hade jag bjudit in min faster och hennes man till min lägenhet i Åbo, första gången de var på besök och jag var så nervös. Inte för att det är konstigt emellan oss, men att vara "värdinna" för första gången var mycket att tänka på. Jag vet hur dramatiskt det låter men det var en ny erfarenhet. Sedan åkte jag med dem till Lojo och blev bjuden på te. Min syster och hennes pojkvän dök upp och vi var en tid hos min faster och hennes man, sedan åkte vi vidare till Karis. 

På måndagen var min syster ledig och vi beslöt oss att fara till Ikea och det var kul, men dyrt. Asså jag kom dock hem med en massa nögvändigheter, sådana som man alltid glömmer att köpa. Som tur erbjöd min syster att köra mig tillbaka till Åbo för att det fanns nod ingen chans att jag skulle fått allting på tåget. Jag lagar upp lite bilder sen när jag fått allitng uppackat och på plats. Jag kan berätta att en haj kom hem också. Vi var även en sväng till Sello och till klassikern, Kirkkonummen Prisma. Sedan fixade vi även en födelsedagsgåva åt vår farbror, tar hem alla poäng. 

På tisdagen chillade jag på soffan hos min syster. Jag har sett på Yökylässä Maria Veitola, the Bee Movie (hur bra är annars inte den?) och på Lucifer. Det var så bra när jag såg på Lucifer med hennes pojkvän, jag tror att jag har konvertera honom till den serien. Sedan kom min syster hem och vi for och åka i Karis och köpte lunch. Det var så kul att bara gå och chilla med henne. Vi åt lunch/middag och såg på Sex and the City 2, vi hade världens dömande när det kom till deras hårstilar och kläder. När pojkvännen kom hem från jobb så åkte vi in till Åbo. Jag kan meddela att det tar en otroligt lång väg hem från Karis. Men diskussionen flöt på och plötsligt dök vi upp i Åbo, de hjälpte mig med mina saker i Åbo (jag skämtar inte när jag säger att kommande veckoslut kommer att bestå av läsning, tvättning och ihop byggande av ikea produkter). 

Jag behövde verkligen den här pausen i vardagen, det var så perfekt. Ibland är de simplaste grejerna de bästa, som denna gång det att jag fick hänga med min syster och hennes pojkvän. Sova på deras soffa och bara stänga mig bort från min realitet i Åbo. Älskar mitt liv i Åbo, även fast det finns ganska mycket som ska göras nu, men iblanf behöver man en paus. 

Återvände på tisdag kväll och på onsdagen var jag tillbaka till Arken. Lämnade in lite uppgifter och fixade lite grejor. 

Idag så var jag lite slut, behöver långa morgonar så att jag kan ta mig tid och faktiskt få min energi och humör på topp. Jag har dock märkt att det blivit så mycket bättre när det blivit ljusare på morgonarna, lyx. 

Men måste ännu poängtera att jag var på en föreläsning South Sea Mermaids: Mythologies of Mermaids & Tahitian Women av Anaïs Duong-Pedica och den var så intressant samtidigt som den öppnade ögonen för hur man kan använda sig av en forskning och deras modell och tillämpa det till sitt eget ämne, fick lite inspiration till min kandidatavhandling. 

Men nu ska jag gå till Kuppis, har några paket på posten. 

Ronja Lemström
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Ronja, 23

Religionsvetenskap, ÅA

Åbo

Wannabe Nature Child

Disney in my heart

Ocean in my soul

Tattoos on my skin

A voice that can't sing, but is heard

Wolf, orca, thunderbird

Read this blog, 

maybe we'll meet in the fog

@rakentajantytar