visuellt

21.02.2018 kl. 17:03

Jag är på universitet, på kandidatåret och jag har först nu insett hur det är att faktiskt studera. Det var något intressant måste jag nog medge. 

Ja, jag var en av dem som hade lätt i skolan från högsta klasserna i lågstadiet och genom hela högtadiet och gymnasie. Jag läste aldrig på studentskrivningarna och jag kom in på Åbo Akademi första gången jag sökte in. Knappt läste jag på inträdesförhöret. Jag är mycket privilegerad när det kommer till detta, för att om jag jämför mig själv med min syster så är det klart att jag bara kom igenom skolorna medan hon studerade. 

Nu när jag försöker få någonsorts kontroll på min kandidatavhandling och studierna i allmänhet så har jag insett att jag är en mycket visuell person och jag får mest ut av ett visuellt inlärningssätt. Detta inlärningssätt är inte tillämpat för universitetsstudierna, speciellt inte vid humanistiska ämnen var det finns ett x-antal läskurser, vilket inte passar mig. 

Men det kan finnas hopp, jag har nämligen börja tillsätta visuellafaktorer in i studierna. Och jag kan inte ens berätta hur mycket lättare de har blivit. Plötsligt klarnar en otrolig mängd av grejer, men det är en helt annan nivå när det är allt från begrepp till teorier som makes sense. 

Ronja Lemström
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Ronja, 23

Religionsvetenskap, ÅA

Åbo

Wannabe Nature Child

Disney in my heart

Ocean in my soul

Tattoos on my skin

A voice that can't sing, but is heard

Wolf, orca, thunderbird

Read this blog, 

maybe we'll meet in the fog

@rakentajantytar