Stream of consciousness

19.02.2018 kl. 21:01

Under början av detta år så har jag haft en sorts inre stress, eller det är vad jag tror att det var/är. Men förra veckan lättade det, helt plöstligt och jag vet inte vad det beror på. Plötsligt var det så mycket mer leende och så mycket mer roligt. Det var njutningen av livet. 

Jag visste inte ens att jag saknade det före den återvände. Livet blev så mycket lättare och hela min atmosfär (i brist på bättre ord) blev klarare. Jag vet inte ens vad som hände, det var som en sorts struktur i hela mitt liv skulle konstruerats framför mig och det ledde till denna känsla/fenomen. 

Jag har under en längre tid försökt kasta av allting som inte gör mig glad. Jag följer inte människor på instagram eller youtube som inte inspirerar mig eller intresserar mig. Jag hade länge den uppfattningen att det är meningen att jag skulle följa många därmed konsumera många bilder eller videon, även fast resultatet var inte det jag sökte efter. 

Jag har läst bloggar i mer än tio år, men istället för att läsa flera tiotals per dag har jag gallrat ner det till tre som jag läser dagligen och en handfull som jag kollar lite nu och då. 

Jag vet inte vad det har varit som har hindrat mig, för ingen har väl gjort det, men det har varit någon inre konflikt eller föreställning som har hindrat mig och styrt mig. Det är som om jag har programmerat mitt mindset om eller att den nollställdes. 

Jag rensade min instagram och valde vem jag skulle följa, vem inspirerar mig, vem har de vackraste bilderna och vem motiverar mig. Jag tror att jag ska lista lite instagram konton  och bloggar och vloggare som motiverar, endast för att dela med lite inspiration. 

Jag försöker rensa bort det negativa, både med de som borde vara inspirerande men uppfattas som icke-genuina och de som är allmänt negativa. 

Jag är från en början smått pessimistisk, realistisk, cynisk; men nu är det så att jag måste motivera/inspirera mig endast för att klara av studierna och mitt eget liv. 

Nu kör vi :D

Ronja Lemström
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Ronja, 23

Religionsvetenskap, ÅA

Åbo

Wannabe Nature Child

Disney in my heart

Ocean in my soul

Tattoos on my skin

A voice that can't sing, but is heard

Wolf, orca, thunderbird

Read this blog, 

maybe we'll meet in the fog

@rakentajantytar