En ny erfarenhet och livet fortsätter

Jag sitter för tillfället på Oslos flygplats och väntar på planet tillbaka till Finland. Det var en mycket kort visit som jag gjorde till Norge. Jag är besviken över mig själv samtidigt som jag vet att jag måste prioritera psyket mitt. Jag vill nämna att denna situation beror inte på Nordjobb, jag är fortfarande av den åsikten att det är en otrolig organisation som har uppfyllt så mångas drömmar och fyllt deras somrar med oförglömliga minnen.

Tyvärr var det inte så i mitt fall. Jag skyller inte på arbetsplatsen heller, utan jag skyller på kom onationell av mig och arbetsplatsen. Det var ingen bra kombination, som sagt jag reste till Stavanger den sista maj och nu femte juni sitter jag på Oslos flygfält. Jag önskar att det inte skulle ha gått som det gick, men jag tänker vara helt öppen och berätta att jag pratade med min mamma tre gånger under två dygn, jag grät varje gång i telefonen, så ska det inte vara. Jag måste påpeka att jag har aldrig haft hemlängtan, och då har jag bott ett helt skolår i England och annars också rest ensam.

Jag tror att det var ett x-antal variabler som påverkade min situation och hur jag kände. Därför skyller jag på kombinationen och inte på någon eller någonting. Jag anser att detta är viktigt att skriva, inte för att höra negativa upplevelser med att jobba utomlands, utan för att skriva att det är okej att prova sina vingar och att man kan återvända hem.

 Detta har jag haft svårt med, för att de känns som om jag är en stor besvikelse och skam för mina föräldrar (de har aldrig sagt eller gjort något som skulle stöda argumentet att jag är en besvikelse, tvärtom är de de bästa föräldrarna någonsin, som orkar stöda och lyssna och förstå) och att medge att jag inte klarade av någonting. Jag har alltid klarat av saker jag har velat, men detta var för mycket. Jag kunde helt enkelt inte fortsätta. Jag tänker inte gå in desto mera på detaljer på grund av att detta är situationsspecifikt och jag vill inte att någon tar det som om jag skulle ha negativa upplevelser av Nordjobb, jag skulle kunna tänka mig söka sommarjobb genom dem igen, om det blir aktuellt.

Detta är min lilla berättelse om hur jag kom, jag såg och jag återvände.

Denna text skrev jag den 5 juni när jag åkte hem från Norge. För tllfället sitter jag hemma hos mina föräldrar och fixar deadlines, samtidigt som jag försöker fixa något sommarjobb. Jag känner mig lite lost, a bit overwhelmed och mycket confused...

07.06.2017 kl. 18:00

It's time for a new adventure

Nu är det tid för ett nytt äventyr. Jag reser idag till Norge, var jag kommer att tillbringa hela sommaren. Fjorton veckor kommer jag att leva, jobb och bo i Norge. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig eller vad som förväntas. Jag vet inte hur jag ska känna eller hur jag ska förhålla mig till det hela. Men ni kommer att få uppdateringar här, och ni får följa med mig. Vet inte hur ofta jag kommer att uppdatera, men vi ser. 
31.05.2017 kl. 06:39

Ronja, 23

Religionsvetenskap, ÅA

Åbo

Wannabe Nature Child

Disney in my heart

Ocean in my soul

Tattoos on my skin

A voice that can't sing, but is heard

Wolf, orca, thunderbird

Read this blog, 

maybe we'll meet in the fog

@rakentajantytar