Måndags inlägg

Jag kommer inte ens ihåg första gången jag såg någon i tv:n som satt på ett café och studerade, men så länge jag kommer ihåg har det varit en dröm eller en erfarenhet jag velat göra. Det här med små drömmar, det finns något tillfredsställande med att uppnå dessa vardagliga saker. 

Sitter för tillfället på Espresso House, det fanns inte så många att välja mellan i och med att jag var i farten redan vid nio och största delen av caféerna öppnar först tio. Orsaken varför ajg var tididgt ute var helt enkelt på grund av att elektrikerna springer ut och in hela denna vecka och jag vet inte när de tänkt komma in till min lägnehet. Jag klarar inte av att vara där när sådana kommer in. Här förra veckan när de kom och laga balkongen så hörde jag hur de gick in hos grannen och sprang ut så att jag inte behövde möta dem. 

Det var ett sidospår. Men det här att studera på café, det är ju brilliant. Njuter liksom av musiken och känner mig produktiv och till och med producerar text. Det är mer än vad jag trodde. Detta måste nog tas om. 

Så min måndag  har börjat bra i alla fall och förhoppningsvis håller den i sig. 

 

Det var mysigt att gå imorse. Det var kyligt, friskt och hur vackert var det inte? 

29.10.2018 kl. 10:42

throwback thursday

25.10.2018 kl. 20:25

Midsommaren 2018 - Otalampi

Det kommer en massa bilder från midsommaren, ni har blivit varnade. Jag tillbringade midsommaren, som jag hade ledig, hos min faster och hennes man i Otalampi. De har världens mysigaste stuga och den uppfyller den mest stereotypsika bilden av den finländska stugan. 

 

You better believe att jag har lekt fotograf och dokumentrat växter och landskap. På midsommarafton var det inte det bästa vädret, men mysighetsfaktorn blev skyhög istället. 

Jag och min syster, som kunde tyvärr inte vara med denna gång, hade aldrig en stuga när vi växte upp, men denna stuga är vår favorit och hela stället och dess atmosfär skapar en safe space. En plats var lugnet lägger sig och var vi kan glömma allt annat, all stress, alla måsten etc. 

Att vara omringad av naturen och bara få andas in lugnet och bara vara, guldvärt. 

Alla bilder som jag använder mig av är tagna med min telefon och de finns alla på min instagram @lemstromronja om du vill kika in för att kolla mer i realtid. 

På  tal om instagram, hur jag älskar denna app. Jag, och alla mina vänner vet att jag är helt in-love med denna app och att allting ska dokumenteras, även denna midsommar. 

Vi var på en liten promenad med mina föräldrar och så säg jag tågskenor, you bette believe att jag gick genom buskage för att få denna bild. Jag älskar tågskenor, tåg och allting relaterat. Jepp, jag har överromantiserat bilden av tåg sedan ajg var ett barn så let's not change that. 

Jag måste ju ta denna bild. Mina kära föräldrar som fortfarande härmar varandras kroppsspråk, en finne och en finlandssvensk. 

Jag måste erkänna att jag fotade många växtbilder för att jag hittade en ny egenskap på min telefon, som låter kameran fokusera på ett visst objekt och blurrar ut resten. 

Jag gillar inte Fresita, men en gång i året kan man ju fira med Fresita! Har ni smakat på blåbärsfresitan? Är nyfiken på vad det smakar. 

You can take the girl out of nature,

but you can't take the nature out of the girl

Halloo solnedgång, eller resten av det. Månen, färgerna, jag dör. Bilden är tagen vid midnatt, måste älska sommaren ibland. 

My weakness: reflektioner. Det är något magiskt med speglingar på vattenytan, speciellt när månen speglar sig. 

Lite mer naturelement, som jag älskar det. Mitt instagramflöde var fyllt med bilder och älskar det ännu mera. 

Sedan bevis på att jag var och simma. Jag vet att en del var o simma redan i maj, men nej, please, jag valde att vara och simma på den kalla midsommaren istället. 

05.07.2018 kl. 13:13

Sommarlistan :)

Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet ”sommar”?

havet, ärter och solnedgångar

Kommer du jobba i sommar eller ha semester?

Jobba heltid samt studera, because why not?


Vad gör du helst en ledig kväll?

hänger i Åbo vid Auraån, ofc. Men om jag endast har en ledig kväll så blir det nog endast chill hemma på terassen. 


Vad är enligt dig, den ultimata sommarmaten?

Grillmat och lösglass, my love


Vad är ditt favorit ställe att vara på under sommaren?

Sommarstäder som Åbo vid ån, Hangö, Raumo, Raseborg. Eller stranden.


Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?

Chillhäng med Nora i Åbo eller sedan chill med kanske syrran eller någon. Chill is the key word.


Ett fint sommarminne?

Djupa diskussioner som man har långt in i natten för att man inte inser hur sent det är.


Finns det någon låt du förknippar med sommaren?

Ni vet alla de där 60/70/80/90-tals hittarna som alltid kommer på mainstream radiostationerna, de kopplar jag med sommaren. 


Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?

  • möjligtvis besöka Själö, eller någon sommarstad
  • förhoppningsvis träffa Alicia och kanske Alexandra (det här med att vännerna bor på helt andra ställen än vad jag gör så måste man pricka in allting under sommarmånaderna...)
  • Åbohäng, plus att det är fullrenovering i min lägenhet så storstädning där efteråt
  • Hoppas på chillhäng med min syster
  • mina kurser :)

01.06.2018 kl. 14:05

Update från Arken

Jag vet inte vad jag ska riktigt säga. Det har varit en lång vecka, eller ja, asså nu räknar vi från förra lördagen till idag. Så mycket som har hänt. 

Det var min födelsedag på lördagen och jag hade inga större planer, jag visste bara att jag ville göra något. Jag kunde inte förbereda mig för vad som hände näst. Jag kan och vill inte gå in på detaljer, men jag gick ut ur en toxic relation. Och nu handlar det inte om en pojkvän, utan om en släkting, så ni kan förstå hur jobbigt det var. Men direkt när det var över och jag had pratat med min far (gråtande) på telefonen, så kände jag en otrolig känsla. Jag var fri. Nu behövde jag inte hålla in alla känslor och jag tog tillbaka makten och nu är jag fri. 

Så det var en hel emotional roller-coaster, men som tur for jag ut och äte med Nora och sen ännu på bio. Lyx. Vi såg the Shape of Water och jag gillade filmen. Många saker de tog upp är ännu idag relevanta och sådant som man kan tillämpa för de frågor som existerar i samhället, miljöfrågor, etiska och moraliska val. Och så intressanta blandningar av religion/mytologi, politik, moralfrågor och detaljer. Rekommenderar varmt. 

På söndagen hade jag bjudit in min faster och hennes man till min lägenhet i Åbo, första gången de var på besök och jag var så nervös. Inte för att det är konstigt emellan oss, men att vara "värdinna" för första gången var mycket att tänka på. Jag vet hur dramatiskt det låter men det var en ny erfarenhet. Sedan åkte jag med dem till Lojo och blev bjuden på te. Min syster och hennes pojkvän dök upp och vi var en tid hos min faster och hennes man, sedan åkte vi vidare till Karis. 

På måndagen var min syster ledig och vi beslöt oss att fara till Ikea och det var kul, men dyrt. Asså jag kom dock hem med en massa nögvändigheter, sådana som man alltid glömmer att köpa. Som tur erbjöd min syster att köra mig tillbaka till Åbo för att det fanns nod ingen chans att jag skulle fått allting på tåget. Jag lagar upp lite bilder sen när jag fått allitng uppackat och på plats. Jag kan berätta att en haj kom hem också. Vi var även en sväng till Sello och till klassikern, Kirkkonummen Prisma. Sedan fixade vi även en födelsedagsgåva åt vår farbror, tar hem alla poäng. 

På tisdagen chillade jag på soffan hos min syster. Jag har sett på Yökylässä Maria Veitola, the Bee Movie (hur bra är annars inte den?) och på Lucifer. Det var så bra när jag såg på Lucifer med hennes pojkvän, jag tror att jag har konvertera honom till den serien. Sedan kom min syster hem och vi for och åka i Karis och köpte lunch. Det var så kul att bara gå och chilla med henne. Vi åt lunch/middag och såg på Sex and the City 2, vi hade världens dömande när det kom till deras hårstilar och kläder. När pojkvännen kom hem från jobb så åkte vi in till Åbo. Jag kan meddela att det tar en otroligt lång väg hem från Karis. Men diskussionen flöt på och plötsligt dök vi upp i Åbo, de hjälpte mig med mina saker i Åbo (jag skämtar inte när jag säger att kommande veckoslut kommer att bestå av läsning, tvättning och ihop byggande av ikea produkter). 

Jag behövde verkligen den här pausen i vardagen, det var så perfekt. Ibland är de simplaste grejerna de bästa, som denna gång det att jag fick hänga med min syster och hennes pojkvän. Sova på deras soffa och bara stänga mig bort från min realitet i Åbo. Älskar mitt liv i Åbo, även fast det finns ganska mycket som ska göras nu, men iblanf behöver man en paus. 

Återvände på tisdag kväll och på onsdagen var jag tillbaka till Arken. Lämnade in lite uppgifter och fixade lite grejor. 

Idag så var jag lite slut, behöver långa morgonar så att jag kan ta mig tid och faktiskt få min energi och humör på topp. Jag har dock märkt att det blivit så mycket bättre när det blivit ljusare på morgonarna, lyx. 

Men måste ännu poängtera att jag var på en föreläsning South Sea Mermaids: Mythologies of Mermaids & Tahitian Women av Anaïs Duong-Pedica och den var så intressant samtidigt som den öppnade ögonen för hur man kan använda sig av en forskning och deras modell och tillämpa det till sitt eget ämne, fick lite inspiration till min kandidatavhandling. 

Men nu ska jag gå till Kuppis, har några paket på posten. 

01.03.2018 kl. 18:26

The only thing we know, is that things don't always go the way we planned.

Kan vi prata om hur härligt väder det har varit under denna vecka. Jag måste instämma med min kära mamma, som alltid säger att hellre minus tio grader och tjugo centimeter snö än nollgrader. Ja, klart det varit kallare, jag tror att det mätte hela minus 20 grader en morgon, men det var ju bara att packa en massa kläder på sig. Så jag bjuder här på en selfie, because the light and the landscape was amazing.

 

Alltså jag skulle tatuera mig på torsdagen, men tyvärr had emin tatuerar skadat handen, så tiden blev inhiberad. Sådant händer, och jag fick ju en ny tid så det är fixat. Men jag skulle ju velat ha min tatuering redan :D

23.02.2018 kl. 18:31

Den blå timmen

I början av veckan satte jag i Arken långt in på kvällen och det var nog intressant att få vittna denna blåa stund när jag sedan gick hem. 

23.02.2018 kl. 18:27

2017

2017 var året när jag: reste till ett annat land i hopp om jobb endast för att gå genom världens mental breakdown och återvända till min hemort för att bli anställd inom en vecka, vilket resulterade i att det var världens bästa jobb. 

Fem ord som beskriver 2017: ambitiöst, prokrastinering, berg- och dalbana, wanderlust & tatueringar.

Årets höjdpunkt: Mitt sommarjobb och resan till Irland.

Året genom Spotify: Jag har ingen Spotify #hipster (köper min musik, nedan kan ni ser att jag lyssnar på Jonathan Youngs Disney covers, löv dem!

Årets maträtter: Overnight oats :D

Årets kulturupplevelser: Irland & Dublin var en kulturupplevelse för sig. 

Årets samhällsfenomen: Jag vet inte riktigt vad det kallas, men det hur så många ungdomar/unga vuxna har börjat engagera sig i politiska rörelser eller ideologier. Från veganismen till anti-Trump, #metoo till Parisavtalet. Älskar detta!

Årets sommarminne: Jag har inte något specifikt sommarminne. Jag gillar sådana små saker, som solnedgångar, vin till lunchen, måsar (okej, hate-love relationship), chill med otroliga människor. Jag besökte Norge och Raumo och Hangö. Riktigt idylliskt. Jag träffade Nora i Åbo och det var amazing. 

Årets gimme more:  rutiner, please! Jag behöver rutiner och stabilitet.

Årets gimme less: Prokrastinering och onödig ångest och stress. 

Årets utmaning: har varit denna höst. Jag älskar hösten, men denna höst har varit så otroligt jobbig på ett personligt plan som med studierna. Studierna speciellt för att kandin

02.01.2018 kl. 13:11

Ronja, 23

Religionsvetenskap, ÅA

Åbo

Wannabe Nature Child

Disney in my heart

Ocean in my soul

Tattoos on my skin

A voice that can't sing, but is heard

Wolf, orca, thunderbird

Read this blog, 

maybe we'll meet in the fog

@rakentajantytar