Mother Nature is calling

Miljölistan från Sevendays, via Grön i Åbo

 

Min inställning till hållbar utveckling:

Jag vill att flera människor inser att det vi lever i nu är inte hållbart för naturen, jorden eller människorna. Jag gillar de som predikar hållbarhet, när produkter är "hållbara" och när man får inspiration angående vad man själv kan göra. Men kort, jag är mycket positivt inställd till hållbar utvecklig och livsstil. 

Tre tips hur man minskar avfall: 

De lättaste är väl att sluta konsumera, men let's be real, det är inte det lättaste inom samhället vi lever i. Speciellt inte om man ska göra allt på en gång. 

1, Sluta använda plastpåsar, största delen av frukterna kan köpas utan påsar, och man kan ju alltid ha en tygpåse med sig (gissa vem som har sett på "Varför Paris, vi har ju Åbo" tygväskan länge <- bra orsak att få användning för något som man vill ha och är bättre för naturen, win win, right?)

2, Kollektivtrafik, eller ännu bättre gå och/eller cykla alla ställen, bra för naturen och bra för ekonomin. Åbo tips, man kan tydligen låna cykel i Stadsbiblioteket. Och hur många instagram-bilder går förbi en om man inte är fotgängare/cyklist. 

3, Äta mindre djurprodukter och använd cruelty free kosmetik.Jag tror inte att man måste förklara mera.

Mina val som gör gott för miljön:

Handlar cruelty free kosmetik, föredrar handla lokala produkter och organiskt producerade produkter. När jag bor i Åbo föredrar jag att gå överallt, under två år har jag använt kollektivtrafiken endast fyra gånger. Tygpåsar/väskor är ett måste. Sen sorterar jag mitt avfall så långt som möjligt och som tur finns det bra möjligheter till det var jag bor. Och försöker handla second-hand. 

Mina val som gör skada för miljön:

Jag kör bil till sommarjobbet, jag reser minst en gång per år med flyg, jag är inte vegan. Jag har svårt att säga nej till produkter som är inpackade i plast. 

Jag tycker zero waste-livsstilen är: 

Beundransvärt och någonting alla borde sträva efter.

En miljöhjälte: Julia/Grön i Åbo är min miljöhjälte för att hon visar ett bra och relaterbart exempel på hur jag själv kan påverka miljön. 

30.07.2017 kl. 17:53

Ronja, 23

Religionsvetenskap, ÅA

Åbo

Wannabe Nature Child

Disney in my heart

Ocean in my soul

Tattoos on my skin

A voice that can't sing, but is heard

Wolf, orca, thunderbird

Read this blog, 

maybe we'll meet in the fog

@rakentajantytar