Barcelona tips?

Vet ni vad? Jo, jag är i Arken igen :D 

Jag vet inte varför det är så svårt att blogga hemifrån, men sitter man i Arken så är det helt okej. Nu har det varit nästan en vecka sen jag bloggade. Försöker jobba på att bygga upp en bättre takt. 

Det är Barcelona som gäller på söndagen, jag är så taggad. Speciellt nu när det är världen slisk-väder ute. Jag hoppas att det fortsätter regna så att isen smälter och att de bara trotoarerna kommer fram igen. Jag tror inte att jag berättade det här men förra veckan så slirade jag omkull när det hade kommit snö på isen och jag slog hela min korsrygg. Herregud vilket stöt. Men det gick helt bra att gå hem och nästa dag var det lite styvt, lördagen hur bra som helst, men söndagen var döden. 

Nu har jag då överlevt stöten så jag hoppas att det var det sista med ryggvärk för en lång tid framåt. 

Jag borde läsa på tent men jag ska släpa mig in till centrum såm snarast och fixa lite grejs, sedan blir det Coco med Nora (it's my birthday gift). Jag hade även den där smarta tanken att prova på liquid eyeliner idag för första gången. Har jag redan nämnt vädret... smart...

Men tillbaka till den där tenten. Asså jag hoppas att jag kommer igenom direkt, jag skulle inte kunna bry mig mindre om den där kursen.. den är så jobbig och svårt att relatera till att jag vill bara ha den igenom. Suck.. Mitt andra biämne är så mycket bättre och något jag förstår att jag kommer at tbehöva i framtiden. 

Jag väntar fortfarande på en bok som jag skulle behöva till kandin, så jag hoppas att den hinner komma före jag ska till Barcelona, så att jag kan släpa den med. 

Sitter som sagt i Arken, inne i studierummet och lyssnar på Walt Disney the Lion King the Legacy collection, love. Kan vi prata om den här live action lejonkungen som Disney ska göra. Asså jag vill understöda Disney, men de kan inte göra lejon med CGI. Detta är någonting som jag tänker understöda med att påpeka att har ni sett Djungelboken, den senaste live-action versionen? Herregud, både Shere Khan och Bagheera ser helt konstiga ut. Så jag är verkligen inte taggad för Lejonkungen, och det att Beyoncé ska vara Nala... Don't even go there... Det är i samma kategori som Will Smith ska ersätta Robin Williams som Anden i Aladdin.. Just nope... 

 

13.03.2018 kl. 15:34

December with Disney: Frozen

 

Jag såg Frozen ungefär tre år efter att den kom ut, och då endast för att Nora köpte dvd:n åt mig till min födelsedag. 

Frozen hade premiär i 2013, vilket betyder att den kom ut när jag var i gymnasiet. Mina två närmaste vänner var helt förälskade i Frozen, men jag förstod inte riktigt varför. 

Desto mer tid som gick desto mer råkade jag läsa Tumblr inlägg som hyllade Frozen och hur det var den första filmen som *påstående* och jag var ju eld och lågor. 

Det värsta jag vet är att de jämförde med Frozen med Lejonkungen. Personlig åsikt. 

Men som sagt såg jag den tre år efter den hade premiär och det ledde ju till att jag hade läst många Tumblr inlägg och sett hur kommerciellt Frozen var. Ja, alla Disney filmer är, men inte lika mycket. Det är inte konstigt att Frozen är den filmen som har hämtat in mest pengar, det är så lätt att sprida trender etc genom sociala medier, så Frozen var det bästa exemplet på en ny era inom Disney. 

Så jag såg Frozen och klart den var bra, det är ju Disney. Men enligt mig var det allting som den var, bra. Den var inte mindblowing eller unik eller något nytt. Den var en klassisk Disney film fylld med musik och roliga  karaktärer. 

Jag var mer eller mindre frustrerad med Anna, Kristoff var ganska meh, Hans hade potential att vara snäppet värre (dock är det ju en barnfilm) och Elsa she worked that hip game. Elsa är nog en av de bättre Disney-prinsessorna. Let it Go är en catchy låt, även en låt som alla har hört och det kommer ut ur öronen. 

Men nu när jag vet hur hela filmen ser ut och vad storyn handlar om så har jag kunnat njuta av Frozen-fandom och dess inlägg, speciellt på Tumblr. Det är så bra, så många punkter som de tar upp, så många detaljer som kan ännu diskuteras och som kan leda till en uppföljare. 

(*bilder av Tumblr inlägg som sidan vägrar ladda upp...*)

Jag tror att jag slutar detta inlägg med några positiva grejer och några negativa grejer om Frozen, ni får gärna berätta era åsikter. 

 

+ Elsa och hennes "empoverment" genom Let it Go

+ Annas två love intrersts

+ Hans och hur hans ondska kom fram

+ Basic Disney Princess movie

 

- Anna var 18 (?) och hon beter sig som en 14 åring?

- För hype:ad

- Olaf, kanske mer riktad för barn, därmed ansåg jag att han inte var lika rolig som kanske barn uppfattade honom.

- Sven pratade inte, come on Disney magic!

- Basic Disney Princess movie.

 

02.12.2017 kl. 14:44

December with Disney

Nu tänker jag vara ambitiös och börja en, ja vad ska man kalla det, challenge. Jag tänker utmana mig själv att göra en sorts inläggsserie. Och för att det är december och alla andra har julstämning så kommer jag att skriva om det jag älskar mest, nämligen Disney. Utmaningen kommer att besto av  att jag publicerar ett inlägg per dag med temat Disney ändå tills 31.12. 

Det här är någonting jag ha velat göra länge men har alltid tänkt att ingen läser eller att jag har faktiskt inga bra idéer. Nu tänkte jag att det får vara slut med att tänka negativt och bara skriva på. Jag har redan planerat tema för varje dag, så ni ser att jag är förberedd. 

Första dagen, idag då, kommer jag att börja med något så enkelt som att lista upp mina favorit Disneyfilmer och samtidigt ge åt er en disclaimer, för att tydligen behövs sådant. 

Top 5 favorit Disney filmer: 

  1. Lejonkungen
  2. Pocahontas
  3. Mulan
  4. Moana
  5. Zootopia

Ni kommer att märka att jag kommer att vara subjektiv, för att som ni vet, varje gång man försöker vara objektiv så kommer ens förhållningssätt fram ändå. Dessa inlägg kommer att vara min personliga åsikt och alla har vi våra egna åsikter, vilket ni får så gärna diskutera eller uttrycka i kommentarsfältet. 

När jag är även universitetsstuderande så kanske lite akademiska perspektiv blandas in, men vi får se. 

Vad tycker ni? Det här skulle vara en lättsam serie som kanske kan innehålla en tankeställare eller två. 

01.12.2017 kl. 12:23

there's never enough Disney

Jag lånar denna lista av Isabelle/Pizza et rosé, som har plockat ihop den från "Disney-tag" från YouTube.

1. Favorite Disney movie? Lejonkungen och Pocahontas

2. Favorite Disney character? Pocahontas, Simba, Mulan och Dodger.

3. Favorite Disney movie that's not a classic/famous? (ex. Black Cauldron) En som är en klassiker men inte känd är Oliver och gänget, en som inte är en klassiker Lilla Sjöjungfrun 2.

4. What's the saddest moment for you in any Disney film? Tre ord: Länge leve kungen... Mufasas död och när Pocahontas och John Smiths vägar skiljer sig.

5. Favorite Disney villain? Scar, Frollo och Ratcliffe.  

6. The classic style or the animated style? Jag absolut hatar denna nya data-animerade stilen, jag njuter inte av att se på en Disney-film på samma sätt som jag gör när jag ser på de tecknade.

 

7. Favorite soundtrack? Lejonkungen, Pocahontas och Ringaren av Notre Dame, joker: Oliver och gänget. 

8. Least favorite sequel? Pocahontas 2. No. Just no. 

26.07.2017 kl. 15:50

27/30 a quote you try to live by

Tänker lista några citat hit, för att jag älskar citat :)

"Hakuna Matata - it means no worries for the rest of your days" - The Lion King

"The right path is not always the easiest one" - Pocahontas

"The flower that blooms in adversity is the most rare and beautiful of them all" - Mulan

"Why is Mulan any different?" - Mulan

"I look once more, just around the riverbend" - Pocahontas

"If you walk the footsteps of a stranger, you learn things you never knew, never knew" - Pocahontas

"Remeber who you are" - The Lion King

"Yes. the past can hurt. But the way I see it, you can either run from it.. or learn from it" - The Lion King

Disney är bäst, så en massa citat därifrån :)

04.06.2017 kl. 15:03

Film, film, film

#ratatasbloggutmaning

 

Jag kopiera taggen från Adrienne

 

All-time-favorite film? Legends of the Fall.

Senaste filmen du såg? Jadesoturi (går en filmkurs). 

Favorit animerad film? Pocahontas och Lejonkungen, tänker inte välja

Favorit romantisk film? Eat, Pray, Love och Pretty Woman

Favorit skådespelare? Borde jag svara Brad Pitt, som jag har gjort de senaste tio åren, men samtidigt så här är en liten shout out till Tom Wlaschiha och Goran Visnjic.

Mest överskattade filmen enligt dig? Spontant vill jag svara Frozen. Don't ge me wrong, jag gillade Frozen och Elsa, men omg, hur overrated den är.. Det finns flera, men detta är nu mitt spontana svar!

Bästa skräckfilmen? Jag gillar inte skräckfilmer, är forever traumatiserad av ett x-antal skräckfilmer som vi såg när vi var 14-ish. Mama var en helt bra skräckfilm för att den hade en ending, så där vet ni, closure. 

Film som du sett minst två gånger? Alla filmer jag nämnde ovanför, förutom Mama, har jag sett fler än två gånger. Hobbit-filmerna, filmer med Brad Pitt och Disney filmer från Disney Renaissance är nog filmer som ses om och om igen. 

Favorit film-genre? "Emotionella, filosofiska, mystiska och spännande filmer med djup och där kärlek, relationer, vackra miljöer, äventyr och problem lösning är essensen!" citerar Adrienne för att det är exakt detta vad jag gillar. 

En film du ångrar att du såg? Förtillfället så The Birds, it really fucked with my mind. Annars, vet jag inte riktigt för att jag gillar filmer och helst spenderar jag ju timmar på att marathona genom dem, men... kanske... nej, tyvärr kommer jag inte på någon nu... :)

08.05.2017 kl. 08:42

Ronja, 23

Religionsvetenskap, ÅA

Åbo

Wannabe Nature Child

Disney in my heart

Ocean in my soul

Tattoos on my skin

A voice that can't sing, but is heard

Wolf, orca, thunderbird

Read this blog, 

maybe we'll meet in the fog

@rakentajantytar