tankar från bussen

Igår och idag har varit så fullsmockade att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Och nu pratar vi inte ens  om föreläsningar. Jag hade igår tre möten, varav under en av dem så bestämde vi en massa datum och evenemang, och ett annat så konstaterade vi att vi har mycket att göra. Det har varit mejlande hit och dit, det som är så störande är att om man måste vänta på något mejl för att kunna fortsätta. 

Sen har jag gjort kandiuppgifter och jag är helt lost på hur det är meningen att man ska göra någonting sådant. Sitter förtillfället på bussen till Åbo och det är meningen att jag ska svänga ihop två pizzor till dagens gulispizza och fara och ställa igång där. Jag klagar inte, jag skulle ju kunna delegera och det har jag även gjort men det råkar sig vara en sådan situation som det inte passar åt någon. 

I alla fall, imorgon är det kandiseminarium som gäller och sedan har jag ett möte angående halarbeställningar och ett resegruppsmöte imorgon. Plus att jag tror att jag boka in en träff med Jesper imorgon kväll. 

Jag klagar inte utan det är mer som om jag måste skriva ner vad allt jag har bokat in, för det är mycket, och verkligen se att det inte överlappar och att man hinner med restiga. 

På fredagen ska jag på Ekenäs marknad, men först ska jag till min fammo i Karis. Det blir roligt att träffa henne, har inte sett henne sedan juli. Det har alltid varit så att man träffar fammo mer sällan, speciellt om man jämför med mommo. Det är till och med logiskt för att min fammo har alltid bott i Raseborg, medan min mommo har bott bokstavligen som granne, vilket jag är tacksam för. 

Åker för tillfället genom Sagu, och varje gång jag åker genom en sådan kommun/stad/by så undrar jag att hurudan historia den har och hurudant har det varit under deras guldålder. Jag anser att det är intressant, för att jag är själv från Kimito och jag vet ju att jag har endast sett den byn "dö ut", landsbyggdens guldålder har kommit och gått. Därmed tycker jag att det är verkligen uppiggnande att höra på hur människor som växt upp under denna era och fortfarande bor på samma plats, berättar och reflekterar över hur det varit. 

Jag vet att detta inlägg är långt och den  har ingen röd tråd, men jag som sagt sitter i bussen och har inga hörlurar, så jag måste ju spenderar min tid på något sätt. 

Publicerad 19.09.2017 kl. 12:11

blogg, blogg, blogg

Blogglistan från Sevendays

 

Jag bloggar för att:

Jag gillar att dokumentera mitt liv, samtidigt som det ger åt mig en möjlighet att skriva och uttrycka mig om tankar som möjligtvis någon annan delar.

Jag läser andra bloggar för att:

För att hitta motivation, inspiration och för att dagdrömma.

Den första blogg jag läser på dagen:

Kenzas, forever and ever. 

Den här typen av blogg saknas:

Jag vet inte om det saknas någon speciellt sorts blogg, för att på ratata hittar jag alltid inlägg/bloggar som jag "behöver" just då. 

Det här skrivs det för mycket av i bloggar:

Öh? Inom plattformer blir det lätt trender eller aktuella händelser blir ompratade så kan det vara att något ämne eller perspektiv blir uttjatat men annars har jag inget specifikt att säga...

Blogg eller vlogg:

Båda. Bloggar älskar jag att läsa som distraktion medan jag ska studera, men vloggar är life. Som ni kanske vet har jag länge redan tänkt på om jag borde börja vlogga, men det är så stort steg (eller personligen känns det så)

Atmosfären i den finlandssvenska bloggvärlden är just nu:

Jag tycker att det är alltid en mysig stämning i den finladssvenska bloggvärlden, dock hänger jag endast på ratatas bloggar och chillar där

Det här tycker jag om sponsrat innehåll:

Jag har ingenting emot sponsrat innehåll, speciellt i vloggar ser man nästan när det är genuint och inte falskt, för det tål jag inte. 

Mitt mål med min blogg är:

Att dokumentera mitt liv och att få ha ett kreativt utlopp. 

En bloggare jag vill byta liv med för en dag:

Kenza, because I can :D

Publicerad 17.09.2017 kl. 09:13

the last 24 h

 

Nu är det officiellt höst, enligt mig i alla fall. Jag har äntligen anlänt till Åbo, efter en lång sommar. Förstå mig rätt, jag har haft det roligaste sommarjobbet någonsin. Jag har jobbat sex somrar mer eller mindre i kundbetjäning och i år jobbade jag inom åldringsvården (eller vad den rätte terminologin är) och jag har trivts så bra på jobb. Stämningen var bra och det var så roligt att äntligen jobba som en del av en arbetsgrupp. Jag jobbade ju till och med med andra sommarjobbare, det var nog det bästa. Tack för det bästa sommarjobbet!

Igår efter sista skiftet for jag hem, efter lite drama med bilen och bensinet, det slutade väl i alla fall (så går det när man kommer inte ihåg att tanka i kombination med att jag inte har plåmsaren med mig och att jag är den sämsta på att uppskatta distanser, enough said). Sedan kom jag hem för att städa och packa. Mina föräldrar har varit borta en vecka så jag städade efter mig. Packade öven ihop en sommar och märkte först när jag var i Åbo att jag aldrig öppnade mitt klädskåp.. Som tur ska jag tillbaka på måndagen. Tanja och hennes pojkvän kom och hälsade på och vi chillade och pratade om våra sommarjobb, hon är dock riktigt utbildad inom yrket. Det var roligt att prata och chilla, speciellt när det involverade en volleyboll och kebab. 

Körde igår kväll till Åbo, och kolla vilken solnedgång jag fångade när jag körde över Pungbölebro. Det var ganska mysigt att köra i mörknet, äkta höstkänsla. Jag har varit så taggad över hösten, så det känns så konstigt att det är faktiskt här. 

Idag var jag och Nora på studentlunch till Assarin Ullakko (Rehtorinpellonkatu 4, i samma byggnad som Åbo Simhall), rekommenderar varmt.  Med studiekort får man lunchen för 2,60€, vilket passar jättebra en studerandes budget. Detta mål var veganskt och smakade så gott, även fast jag var lite skeptisk till vegansk ost. 

Jag känner mig så inspirerad och motiverad att börja ordentligt, samtidigt som det första jag måste göra är att städa denna lägenhet.. Jag är pro på att ha allting över allt, därmed får jag aldrig någonting på plats och hela lägenheten är i ständig kaos.. Något jag jobbar på. 

Publicerad 16.09.2017 kl. 16:37

Åbo i mitt hjärta

 

Jag åkte in till Åbo på tisdagen, efter morgonskiftet, för att vi hade bestämt ett möte mellan ämnesföreningarna. Det var så härligt att vara tillbaka i akademiska kvarteret. Jag och Nora var på latelunch före vi for på möte och Åbo bjöd på det perfekta höstvädret. 

Det är så intressant att planera hösten och faktiskt försöka aktivera vår lilla ämnesförening. Vi får se vad hösten hämtar med sig. 

Vi uppdatera varandra på sommarens händelser och höstens studier, samt diskuterade kandidatavhandlingen som är mycket aktuell för tillfället. Det var lite "ångestfyllt" att tänka på att vi ska faktiskt skriva en kandidatuppsats och vi ska faktiskt bli färdiga. Det känns så långt ifrån. Jag kan ju inte förstå att jag inte är gulis, och då har jag varit gulistutor. Det känns som studielivet går så snabbt framåt. 

Denna selfie togs påvägen till skolan, first day of school för i år. Tredje årets studerande, kandidat studerande. Hur kom vi så långt? 

 

Publicerad 14.09.2017 kl. 11:15

Update: prokrastinerings inlägg

Jag skickade in mitt kandidatämne idag. Tjugoen minuter försenad och det var kanske 70 % av en sida, men jag hade ingen aning om vad jag skulle skriva, så jag tar detta som en progress. Jag ska på jobb om tio minuter, så jag bestämde mig att detta skulle vara en bra tid att kanske uppdatera bloggen. Jag har bestämt mig att jag ska börja satsa mera på bloggen och faktiskt skriva inlägg, även fast det skulle vara korta men om inte för någon annan orsak så för att dokumentera mitt eget liv. Let's face it, jag kommer knappast att vara studerande för alltid och jag tycker att detta är en mycket unik tid i en männsikas liv, så varför inte dokumentera det. 

Publicerad 11.09.2017 kl. 12:40

prokrastinerings inlägg

Jag sitter jär och prokrastinerar. Nu börjar det igen. Jag har en kvart på mig till jag ska fara på jobb, och under tiden skulle jag kunna göra vad som helst studierelaterat, men jag har suttit och slö surfat på Pinterest istället. Försöker hittta någonsorts motivation och inspiration till bloggen. Allt detta i väntan på att jag kommer på en idé om vad jag ska skriva min kandi. Ångest när jag ska ha imorgon kl 12 inlämnat en sida med en idé om vad jag ska behandla i min kandi. Jag är mer intresserad av att fixa till min bullet journal än att försöka narrow down någon sorts idé. Men ja, detta är nog ångest delux. 

Och plötsligt så är man mer inspirerad att designa en tatuering, jag är så taggad. Men det är ju så stort steg att boka en tid. Jag absolut hatar att boka och beställa tider. Usch. Att prata i telefonen är hur hemskt som helst. Man kan ju inte förstå hur jag har jobbat sex somrar som en kundbetjänare som har svarat gå ett x-antal samtal under åren. 

Men nu ska jag sluta och packa lite saker så att jag kan fara på kvällsskift. 

Publicerad 10.09.2017 kl. 12:44

tankar om landsbygden.

Jag har aldrig tänkt på det, men jag kommer aldrig att vara en sådan person som bor i ett egnahemshus, och speciellt inte i ett som existerar på landsbygden. Jag har, som ni vet, tillbringat min sommar hemma på ön, vilket är på landsbygden. Mer och mer tid jag spenderar här desto mer blir det klart för mig att jag inte hör hit.

Ja, jag växte upp här och jag anser att det är en mycket bra plats att växa upp på, trygg och lugn. Men jag kan inte tänka mig att mitt imaginära framtida barn skulle bo och växa upp på landsbygden. Jag har så svårt att tänka att det skulle kunna vara en realitet. I och för sig känns det så långt ifrån, de där med barn och vara vuxen.

Redan av praktiska skäl så skulle jag inte vara en bra kandidat för landsbygden. Jag är inte en naturperson, jag är en wannabe nature child. Jag vill inte tänka på om snön ska skottas, gården ska krattas eller rum, som man inte använder ska dammsugas. Och på landsbygden brukar de ha en tendens att känna sina grannar, inget behov av det heller.

Jag trivs bra i Åbo, det är en perfekt stad till storlek och utbud. Jag skulle älska att bo i stil med Edinburgh eller London, kanske en dag, men för tillfället så älskar jag Åbo och stämningen och hela staden.

Är ni en stadsmänniska eller en landsbygdsmänniska?

 

Men landsbygden är en bra selfiebakgrund :P

Publicerad 09.09.2017 kl. 22:30

Hopeinen kuu luo merelle siltaa - Strömma

 

Publicerad 09.09.2017 kl. 19:44

Here I am, this is me

Man kan väl säga att jag är i ett brytningsskede, inte i mitt liv, men i mitt år. Jag har ännu sex shift kvar på sommarjobbet samtidigt som jag borde börjat vid akademin redan. Det känns som denna sommar har varit den längsta på länge, samtidigt som jag inte är riktigt redo för att återvända till studierna. Jag är nog taggad över dem, men jag har några planer ännu, som jag vill förverkliga före jag är tillbaka. 

Var en sväng via studierummet och det kändes som jag aldrig skulle varit någon annanstans. Verkligen intressant hur tryggt ett ställe kan vara, man känner sig som sig själv. 

Publicerad 08.09.2017 kl. 19:15

vägen hem är mycket lång, och ingen har jag mött

Kopierade listan av Rätt till en favorit plats

Vad kommer du äta i höst?
Arken luncher, så med andra ord mer vegetarianskt och veganskt.

Vad kommer du dricka i höst?
Te, kaffe och äppeljuice

Vilken blir din favoritmöbel i höst?
sängen :D

Vilket klädesplagg kommer användas flitigast i höst?
min Lejonkungen college, och min nya jeansjacka :9

Hur kommer den typiska höstdagen se ut?
Föreläsning, lunch i Arken, studerande i bibban. (wishing for this)

Vad kommer du läsa i höst?
Jag hoppas att det kommer att finnas någon sorts progress i mina Jan Guillou böcker, och Geishas memoarer.

Vad kommer vara din största förändring i höst?
Hardcore rutiner, möjligtvis någon tatuering. 

Vad kommer vara din största utmaning i höst?
Dessa hardcore rutiner och kandiskrivningen.  

Vad är det bästa med din höst?
Studierna, studielivet och Åbo. 

Vad blir nytt inför den här hösten?
Rutinerna och kandiskrivningen

Någon som inspirerar dig den här hösten?
Hmm, jag vet inte riktigt, säkert många.

Något du måste göra i höst?

Börja vlogga, har mer eller mindre lovat Alicia redan :D
 

Vem kommer du mysa under filten med i höst?
Öh, Simba :D
 

Publicerad 30.08.2017 kl. 11:35