En snabb hälsning från Marrakech

Hejs svejs!

Sitter på sängen i mitt rum i riaden (enda stället var wifin fungerar utmärkt) och tänkte att jag kan ju skriva lite hit. 

Så om ni inte visste så jag reste ensam till Marrakech, Marocko och det har varit mycket intressant. Detta har varit min andra dag här, kom på onsdagen men anlände på kvällen så for typ bara och sova. 

Men igår har jag varit och trasslat inne i Medinan och varit med om att ofrivilligt bli hennatatuerad av en kvinna och annars bara fått en massa nya intryck. 

Idag har jag lekt ordentlig turist och till och med vloggat, så det kommer att dyka upp en vlogg i något skede, kanske inom ett par veckor på grund av deadlines och jag är ännu i Marrakech till onsdagen. 

Imorgon är det meningen att jag ska fara och se vattenfall, vi ska se hur detta går till. 

Kommer att skriva mer utförliga inlägg om Marrakech och om att resa ensam, men måste uppleva hela erfarenheten först, right?

Om ni vill följa med min resa i Marocko så hittar ni min reseinstagram (yes, I went there) @ronja.loves.to.travel på instagram :) 

16.11.2018 kl. 22:17

Studera på café del 2

Sitter på Espresso House 2, den inne i Hansa, dock rekommenderar jag den på Universitetsgatan, den är lugnare, så att man kan bara sitta och lyssna på café musiken som på EH är ganska högljudd. 

Igår så hade vi vampyrfilmkväll med Emma och Agnes. Det var inte ens så att vi gjorde det frivilligt utan det var så att vi går alla en kurs var vi ska jämföra Nosferatu (1922) med Interview with the Vampira (1994). Det var så mycket bättre att vi såg dem tillsammans så kunde vi diskutera handlingen, symbolik etc. Och let's be real, vem orkar se på en stumfilm på egenhand när man skulle kunna se den tillsammans med sina vänner. 

Nu sitter jag då på cafét och skriver min andra hemtent, eller rättare sagt andra delen av min hemtent. Det känns inte omöjligt att lämna in denna före klockan 17 idag, så det är mycket positivt för jag måste börja samla in material till en essäs disposition. 

 

30.10.2018 kl. 11:39

Måndags inlägg

Jag kommer inte ens ihåg första gången jag såg någon i tv:n som satt på ett café och studerade, men så länge jag kommer ihåg har det varit en dröm eller en erfarenhet jag velat göra. Det här med små drömmar, det finns något tillfredsställande med att uppnå dessa vardagliga saker. 

Sitter för tillfället på Espresso House, det fanns inte så många att välja mellan i och med att jag var i farten redan vid nio och största delen av caféerna öppnar först tio. Orsaken varför ajg var tididgt ute var helt enkelt på grund av att elektrikerna springer ut och in hela denna vecka och jag vet inte när de tänkt komma in till min lägnehet. Jag klarar inte av att vara där när sådana kommer in. Här förra veckan när de kom och laga balkongen så hörde jag hur de gick in hos grannen och sprang ut så att jag inte behövde möta dem. 

Det var ett sidospår. Men det här att studera på café, det är ju brilliant. Njuter liksom av musiken och känner mig produktiv och till och med producerar text. Det är mer än vad jag trodde. Detta måste nog tas om. 

Så min måndag  har börjat bra i alla fall och förhoppningsvis håller den i sig. 

 

Det var mysigt att gå imorse. Det var kyligt, friskt och hur vackert var det inte? 

29.10.2018 kl. 10:42

Söndags inlägg

November knackar på dörren och vad betyder det?

Jag ska till Marrakech i mitten av november, jag har taggat denna resa sedan minst ett halv år tillbaka, dock bokade jag inte resan före i september. En vecka i Marrakech, det kommer att bli bra. För mig är Marocko tusen och en natt, äkta Aladdin. En värld som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva och nu är jag på väg dit. 

Marrakech blir även en bra motvikt för det kalla som kryper in, det är dags att plocka fram filten så att jag inte fryser ihjäl under natten. Oktober har varit helt underbar höstmånad, skulle inte kunna drömt om en bättre. Kommer ihåg då under Ekenäs höstmarknad att det brukar vara kallt eller i alla fall kyligt men i år så var det jobbigt att ha på sig en läderrock.

Var igårr med Sasse och se på A star is born, och även fast jag var semi-medveten om att det är en sorglig film så var jag inte beredd på resultatet. Herregud. Jag rekommenderar filmen, men som sagt packa näsdukar!

Hängde med Sasse runt centrum, det var kaffe och bio, och "middag" och små shopping på H6M Home, dock var det gåvor jag köpte. Sedan gick jag hem och det var så härligt att "vandra" genom Åbo och bara njuta av hur kyligt det var medan jag gjorde en mental note att jag måste söka fram min halsduk och det kändes helt bra, alltså nuet. 

Jag överväger att även göra en nu bullet journal endast för kommande månaderna (alltså i ett häfte) för att det känns som om hela bullet journalen är för packad av information och inte tillräckligt tydlig, vilket jag behöver för att jag kommer att jonglera många olika kurser, uppgifter, deadlines och annan information plus fritid. 

Men förtillfället känns det inte överväldigande (är detta en okej översättning av overwhelming, jag sökte upp översättningen once men har i alla fall en gång fått kritik över användningen av ordet?) vilket är bra, det bara känns som om jag måste vara extra organiserad och faktiskt göra det lilla extra, så att jag kan göra alla mina planer som lovat. Samtidigt måste jag ändå komma ihåg att jag är "bara" människa och att jag borde även ta hand om mig själv, för annars kan allting sluta dåligt. 

28.10.2018 kl. 13:31

throwback thursday

25.10.2018 kl. 20:25

måndag

Vet ni vad som känns ytterst paradoxalt/ironiskt? Jo, jag prokrastinerar genom att kolla på youtube, och vet ni vad jag kolla på youtube.. jo, studietips och andra studierelaterade videon.. 

Jag vet inte ens vad jag ska säga om den saken. 

 

22.10.2018 kl. 18:49

genus & hållbarhet

Under dennahöst läser jag några kurser i genusvetenskap och några kurser i hållbar utveckling, hur ska man kunna studera allt detta utan att få världens ångest. Först läser man om världens orättvisor och sedan om hur mänskligheten förstör denna planet. Usch. 
08.10.2018 kl. 19:48

bruten engelska

Nu under höstterminen går jag x-antal kurser, många som går på distans via moodle, vilket är helt okej. Jag har dock märkt att det är helt något nytt när jag ska lyssna på videoklipp och på så sätt faktiskt ta in den viktiga informationen, men en ny grej som jag har nu reflekterat över är hur priviligerad jag är. Ja, det gäller många faktorer och aspekter etc, men just nu så lyssnar jag på en "föreläsning" som går på mycket bruten engelska, även fast det är akademisk föreläsning. Jag blir så distraherad, men i alla fall fick det mig att reflektera över hur bortskämd jag är med en "bra" engelska. 
08.10.2018 kl. 18:49

Storm och cafébesök

Vi hade bokat in ett besök till Kembuz Café för över en vecka sedan. Det passade mycket bra i denna storm som inträffade imorse. Satte där ungefär två timmar och sedan fortsatte vi med ämneskaffe i Arken. Detta ämneskaffe var speciellt för att vår professor emeritus, som vi endast hade hört om genom alla legenderna, kom och berättade om hur studierna inom vårt ämne har sett ut genom tiderna. Mycket intressant att höra och inse hur mycket har ändrats. 

Kakao, chailatte (dirty), granolabowl och avocadotoast. Det passade ypperligt att sitta inne i ett café och catch up när man kunde se hur månniskorna kämpade med sina paraplyn och sprang från bussarna för att hitta något skydd under markiserna. 

Nu sitter jag i studierummet och prokrastinerar (obviously) och ska läsa en text skicka några kommentarer och sedan skriva lite. Försöker uppdatera denna blogg lite oftare, men vågar ju inte lova något. 

26.09.2018 kl. 19:24

Ronja, 23

Religionsvetenskap, ÅA

Åbo

Wannabe Nature Child

Disney in my heart

Ocean in my soul

Tattoos on my skin

A voice that can't sing, but is heard

Wolf, orca, thunderbird

Read this blog, 

maybe we'll meet in the fog

@rakentajantytar