Barcelona tips?

Vet ni vad? Jo, jag är i Arken igen :D 

Jag vet inte varför det är så svårt att blogga hemifrån, men sitter man i Arken så är det helt okej. Nu har det varit nästan en vecka sen jag bloggade. Försöker jobba på att bygga upp en bättre takt. 

Det är Barcelona som gäller på söndagen, jag är så taggad. Speciellt nu när det är världen slisk-väder ute. Jag hoppas att det fortsätter regna så att isen smälter och att de bara trotoarerna kommer fram igen. Jag tror inte att jag berättade det här men förra veckan så slirade jag omkull när det hade kommit snö på isen och jag slog hela min korsrygg. Herregud vilket stöt. Men det gick helt bra att gå hem och nästa dag var det lite styvt, lördagen hur bra som helst, men söndagen var döden. 

Nu har jag då överlevt stöten så jag hoppas att det var det sista med ryggvärk för en lång tid framåt. 

Jag borde läsa på tent men jag ska släpa mig in till centrum såm snarast och fixa lite grejs, sedan blir det Coco med Nora (it's my birthday gift). Jag hade även den där smarta tanken att prova på liquid eyeliner idag för första gången. Har jag redan nämnt vädret... smart...

Men tillbaka till den där tenten. Asså jag hoppas att jag kommer igenom direkt, jag skulle inte kunna bry mig mindre om den där kursen.. den är så jobbig och svårt att relatera till att jag vill bara ha den igenom. Suck.. Mitt andra biämne är så mycket bättre och något jag förstår att jag kommer at tbehöva i framtiden. 

Jag väntar fortfarande på en bok som jag skulle behöva till kandin, så jag hoppas att den hinner komma före jag ska till Barcelona, så att jag kan släpa den med. 

Sitter som sagt i Arken, inne i studierummet och lyssnar på Walt Disney the Lion King the Legacy collection, love. Kan vi prata om den här live action lejonkungen som Disney ska göra. Asså jag vill understöda Disney, men de kan inte göra lejon med CGI. Detta är någonting som jag tänker understöda med att påpeka att har ni sett Djungelboken, den senaste live-action versionen? Herregud, både Shere Khan och Bagheera ser helt konstiga ut. Så jag är verkligen inte taggad för Lejonkungen, och det att Beyoncé ska vara Nala... Don't even go there... Det är i samma kategori som Will Smith ska ersätta Robin Williams som Anden i Aladdin.. Just nope... 

 

Publicerad 13.03.2018 kl. 15:34

Blogginlägg från Arken

Så var det dags att sitta i Arken igen. Jag har inte varit i Arken på hela denna vecka, på grund av att jag hade så jävla sjukt i ryggen att jag kom knappt upp från sängen.. Ja, det har inte varit lätt, men nu är det på bättringsväg. 

Idag har jag varit o tatuerat mig och jag är så nöjd med resultatet, det blev så lyckat. Jag kommer att sätta in en bild när det har läkt och berätta mera om den senare. 

Dagen började med kandidatopponering, nu har jag opponerat min del av vårens kandidatavhandlingar. Det är väl nu jag ska ta o sätta ihop min egen och vara den som ska opponeras. 

Alltså jag är dålig på att hålla tidsplanering, inte i syftet av att jag är tidsoptimist eller sådant, men jag har en tendens att plötsligt komma på att plötsligt händer det något. Denna gång är det att jag flyger till Spanien, närmare sagt Barcelona nästa veckas söndag. Herregud. Denna resa har varit planerad på ett mycket abstrakt plan i typ ett år och i februari bokade jag logi och biljetter och mindre än två veckor så åker vi till Spanien. Jag är så taggad. Jag vill så hänga i värmen (ja, typ 15 grader är värme :D)

Så om ni har några Barcelona tips på restauranger, sevärdheter, affärer, snälla dela med er?

Måste dela med om min nya favorit morgonmål som är växtbaserad/vegansk. Det är Alpro soya yoghurt i granatäppel smak (så god!), banan, nötter och mandlar och lite kanel. Super gott och mättande. 

Publicerad 07.03.2018 kl. 16:42

Update från Arken

Jag vet inte vad jag ska riktigt säga. Det har varit en lång vecka, eller ja, asså nu räknar vi från förra lördagen till idag. Så mycket som har hänt. 

Det var min födelsedag på lördagen och jag hade inga större planer, jag visste bara att jag ville göra något. Jag kunde inte förbereda mig för vad som hände näst. Jag kan och vill inte gå in på detaljer, men jag gick ut ur en toxic relation. Och nu handlar det inte om en pojkvän, utan om en släkting, så ni kan förstå hur jobbigt det var. Men direkt när det var över och jag had pratat med min far (gråtande) på telefonen, så kände jag en otrolig känsla. Jag var fri. Nu behövde jag inte hålla in alla känslor och jag tog tillbaka makten och nu är jag fri. 

Så det var en hel emotional roller-coaster, men som tur for jag ut och äte med Nora och sen ännu på bio. Lyx. Vi såg the Shape of Water och jag gillade filmen. Många saker de tog upp är ännu idag relevanta och sådant som man kan tillämpa för de frågor som existerar i samhället, miljöfrågor, etiska och moraliska val. Och så intressanta blandningar av religion/mytologi, politik, moralfrågor och detaljer. Rekommenderar varmt. 

På söndagen hade jag bjudit in min faster och hennes man till min lägenhet i Åbo, första gången de var på besök och jag var så nervös. Inte för att det är konstigt emellan oss, men att vara "värdinna" för första gången var mycket att tänka på. Jag vet hur dramatiskt det låter men det var en ny erfarenhet. Sedan åkte jag med dem till Lojo och blev bjuden på te. Min syster och hennes pojkvän dök upp och vi var en tid hos min faster och hennes man, sedan åkte vi vidare till Karis. 

På måndagen var min syster ledig och vi beslöt oss att fara till Ikea och det var kul, men dyrt. Asså jag kom dock hem med en massa nögvändigheter, sådana som man alltid glömmer att köpa. Som tur erbjöd min syster att köra mig tillbaka till Åbo för att det fanns nod ingen chans att jag skulle fått allting på tåget. Jag lagar upp lite bilder sen när jag fått allitng uppackat och på plats. Jag kan berätta att en haj kom hem också. Vi var även en sväng till Sello och till klassikern, Kirkkonummen Prisma. Sedan fixade vi även en födelsedagsgåva åt vår farbror, tar hem alla poäng. 

På tisdagen chillade jag på soffan hos min syster. Jag har sett på Yökylässä Maria Veitola, the Bee Movie (hur bra är annars inte den?) och på Lucifer. Det var så bra när jag såg på Lucifer med hennes pojkvän, jag tror att jag har konvertera honom till den serien. Sedan kom min syster hem och vi for och åka i Karis och köpte lunch. Det var så kul att bara gå och chilla med henne. Vi åt lunch/middag och såg på Sex and the City 2, vi hade världens dömande när det kom till deras hårstilar och kläder. När pojkvännen kom hem från jobb så åkte vi in till Åbo. Jag kan meddela att det tar en otroligt lång väg hem från Karis. Men diskussionen flöt på och plötsligt dök vi upp i Åbo, de hjälpte mig med mina saker i Åbo (jag skämtar inte när jag säger att kommande veckoslut kommer att bestå av läsning, tvättning och ihop byggande av ikea produkter). 

Jag behövde verkligen den här pausen i vardagen, det var så perfekt. Ibland är de simplaste grejerna de bästa, som denna gång det att jag fick hänga med min syster och hennes pojkvän. Sova på deras soffa och bara stänga mig bort från min realitet i Åbo. Älskar mitt liv i Åbo, även fast det finns ganska mycket som ska göras nu, men iblanf behöver man en paus. 

Återvände på tisdag kväll och på onsdagen var jag tillbaka till Arken. Lämnade in lite uppgifter och fixade lite grejor. 

Idag så var jag lite slut, behöver långa morgonar så att jag kan ta mig tid och faktiskt få min energi och humör på topp. Jag har dock märkt att det blivit så mycket bättre när det blivit ljusare på morgonarna, lyx. 

Men måste ännu poängtera att jag var på en föreläsning South Sea Mermaids: Mythologies of Mermaids & Tahitian Women av Anaïs Duong-Pedica och den var så intressant samtidigt som den öppnade ögonen för hur man kan använda sig av en forskning och deras modell och tillämpa det till sitt eget ämne, fick lite inspiration till min kandidatavhandling. 

Men nu ska jag gå till Kuppis, har några paket på posten. 

Publicerad 01.03.2018 kl. 18:26

23

Så var det dags igen, dags att fylla år. Jag har varit så dålig på att blogga att mitt födelsedagsinlägg får vara denna lista från Adriennes blogg

What is your favorite color? 

Mörkblå, navy. Men är mycket fascinerad av brutna färger och turkost. 

What is your favorite toy? 

Min telefon.

What is your favorite fruit? 

Banananaaa

What is your favorite tv show?

Lucifer, Mad Men, Halt and Catch Fire, House of Cards, Grace and Frankie, Liar, The Disappearance, Crossing Lines, When Calls the Heart, Downton Abbey, Sherlock

What is your favorite thing to eat for lunch? 

Arkens lunch, det är nog det bästa någonsin. 

What is your favorite outfit? 

Förtillfället har jag inte så mycket inspiration så leggings, t-shirt, kofta eller sweatshirt. Längtar till att det blir lite varmare så kanske inspirationen börjar flöda. 

What is your favorite game? 

Som en app? eller brädspel? Jag har inte riktigt något. 

What is your favorite snack? 

Chips.

What is your favorite animal? 

Späckhuggare

What is your favorite song? 

Shakira - Try Everything, Jonathan Youngs version av alla Disney sånger

What is your favorite book? 

Isabel Allende - Zorro: så föddes legenden, Arthur Golden - En Geishas memoarer

Who is your best friend? 

Nora, Jeppe och Alicia.

What is your favorite special treat?

Mammas nybakta semlor, nothing beats that

What is your favorite thing to do outside?

Lyssna på musik när jag är ute och gå, borde kanske lyssna på några poddar istället, men vilka?

What is your favorite drink? 

Chai latte, kaffe med mjölk

What is your favorite holiday? 

Jag är den där människan som skulle gilla att fira St. Patrick's day eller Halloween. Avskyr julen och påsken. Mardi Gras skulle kunna vara kul. Jag är inte för holidays.

What do you like to take to bed with you at night? 

Jag skulle vela vara en person som tar en bok och läser, men jag är den personen som släpar med mig datan och stirrar på HBO eller Netflix före jag somnar. 

What is your favorite thing to eat for breakfast? 

Det att jag faktiskt äter ett morgonmål och har tid eller produkter till ett. Men tuorepuuro är en höjdare.

What do you want for dinner on your birthday? 

Något gott, inte vet jag. Så länge jag får spendera dagen med någon så är allting bra. 

What do you want to be when you grow up? 

Jag hoppas att jag blir magister, men vad jag ska göra, ja det är något annat. Om jag skulle få gå tillbaka i tiden, till högstadiet så skulle jag satsa mer på biologi och därmed fokuserat på marinbiologi, men det är inte min verklighet. Studerar religionsvetenskap och drömmen är att jobba hos Disney, så jag får nog gå över ett antal åsnebryggor före jag kommer fram. 
Publicerad 24.02.2018 kl. 13:45

The only thing we know, is that things don't always go the way we planned.

Kan vi prata om hur härligt väder det har varit under denna vecka. Jag måste instämma med min kära mamma, som alltid säger att hellre minus tio grader och tjugo centimeter snö än nollgrader. Ja, klart det varit kallare, jag tror att det mätte hela minus 20 grader en morgon, men det var ju bara att packa en massa kläder på sig. Så jag bjuder här på en selfie, because the light and the landscape was amazing.

 

Alltså jag skulle tatuera mig på torsdagen, men tyvärr had emin tatuerar skadat handen, så tiden blev inhiberad. Sådant händer, och jag fick ju en ny tid så det är fixat. Men jag skulle ju velat ha min tatuering redan :D

Publicerad 23.02.2018 kl. 18:31

Den blå timmen

I början av veckan satte jag i Arken långt in på kvällen och det var nog intressant att få vittna denna blåa stund när jag sedan gick hem. 

Publicerad 23.02.2018 kl. 18:27

några bilder som inspirerar mig

Publicerad 21.02.2018 kl. 17:30

visuellt

Jag är på universitet, på kandidatåret och jag har först nu insett hur det är att faktiskt studera. Det var något intressant måste jag nog medge. 

Ja, jag var en av dem som hade lätt i skolan från högsta klasserna i lågstadiet och genom hela högtadiet och gymnasie. Jag läste aldrig på studentskrivningarna och jag kom in på Åbo Akademi första gången jag sökte in. Knappt läste jag på inträdesförhöret. Jag är mycket privilegerad när det kommer till detta, för att om jag jämför mig själv med min syster så är det klart att jag bara kom igenom skolorna medan hon studerade. 

Nu när jag försöker få någonsorts kontroll på min kandidatavhandling och studierna i allmänhet så har jag insett att jag är en mycket visuell person och jag får mest ut av ett visuellt inlärningssätt. Detta inlärningssätt är inte tillämpat för universitetsstudierna, speciellt inte vid humanistiska ämnen var det finns ett x-antal läskurser, vilket inte passar mig. 

Men det kan finnas hopp, jag har nämligen börja tillsätta visuellafaktorer in i studierna. Och jag kan inte ens berätta hur mycket lättare de har blivit. Plötsligt klarnar en otrolig mängd av grejer, men det är en helt annan nivå när det är allt från begrepp till teorier som makes sense. 

Publicerad 21.02.2018 kl. 17:03

Stream of consciousness

Under början av detta år så har jag haft en sorts inre stress, eller det är vad jag tror att det var/är. Men förra veckan lättade det, helt plöstligt och jag vet inte vad det beror på. Plötsligt var det så mycket mer leende och så mycket mer roligt. Det var njutningen av livet. 

Jag visste inte ens att jag saknade det före den återvände. Livet blev så mycket lättare och hela min atmosfär (i brist på bättre ord) blev klarare. Jag vet inte ens vad som hände, det var som en sorts struktur i hela mitt liv skulle konstruerats framför mig och det ledde till denna känsla/fenomen. 

Jag har under en längre tid försökt kasta av allting som inte gör mig glad. Jag följer inte människor på instagram eller youtube som inte inspirerar mig eller intresserar mig. Jag hade länge den uppfattningen att det är meningen att jag skulle följa många därmed konsumera många bilder eller videon, även fast resultatet var inte det jag sökte efter. 

Jag har läst bloggar i mer än tio år, men istället för att läsa flera tiotals per dag har jag gallrat ner det till tre som jag läser dagligen och en handfull som jag kollar lite nu och då. 

Jag vet inte vad det har varit som har hindrat mig, för ingen har väl gjort det, men det har varit någon inre konflikt eller föreställning som har hindrat mig och styrt mig. Det är som om jag har programmerat mitt mindset om eller att den nollställdes. 

Jag rensade min instagram och valde vem jag skulle följa, vem inspirerar mig, vem har de vackraste bilderna och vem motiverar mig. Jag tror att jag ska lista lite instagram konton  och bloggar och vloggare som motiverar, endast för att dela med lite inspiration. 

Jag försöker rensa bort det negativa, både med de som borde vara inspirerande men uppfattas som icke-genuina och de som är allmänt negativa. 

Jag är från en början smått pessimistisk, realistisk, cynisk; men nu är det så att jag måste motivera/inspirera mig endast för att klara av studierna och mitt eget liv. 

Nu kör vi :D

Publicerad 19.02.2018 kl. 21:01